суботу, 7 березня 2020 р.

WikiGap 2020

© Wikimedia Ukraine

З 1 по 31 березня триватиме акція із наповнення української Вікіпедії статтями про видатних жінок, у рамках якої відбудеться онлайн-марафон, до якого можна долучитися протягом усього березня, та офлайн-події, що відбудуться в кількох великих містах України (у Києві, Харкові, Львові та Маріуполі).

Метою акції є зменшення гендерного дисбалансу у Вікіпедії й створення статей про видатних жінок. Адже статистика показує, що з майже 180 тисяч статей українськомовного розділу Вікіпедії, що описують біографії як історичних постатей, так і сучасників, статті про жінок становлять менше ніж 16%. Тобто на жінок припадає лише приблизно одна сьома біографічних статей української Вікіпедії. Також важливо показати світові досягнення видатних жінок для боротьби за загальну гендерну рівність.

WikiGap в Україні відбувається вже втретє. Український проєкт є частиною міжнародної кампанії, яка проводиться шведськими посольствами та вікімедійними організаціями по всьому світу. Цьогоріч кампанію «WikiGap 2020» в Україні організовують Посольство Швеції в Україні, ГО «Вікімедіа Україна», Національний Демократичний Інститут та Фонд ООН у галузі народонаселення за підтримки Grammarly, Beetroot Academy та Львівського національного університету ім. І. Франка.

Докладніше:
Подія у Вікіпедії
Анонс події у блозі ГО «Вікімедіа Україна»

Немає коментарів:

Дописати коментар